Optimizare si Dezvoltare Personala

Psiholog Cluj Ana Moldovan
Dezvoltarea personala se refera la o evolutie si la o imbunatatire personala, avand ca scop obtinerea succesului, satisfactie personala si o calitate mai buna a vietii.

Psiholog Cluj – Optimizare si Dezvoltare Personala

 

Consilierea psihologica sau terapia te poate ajuta sa depasesti obstacolele care te-au impiedicat sa-ti atingi si indeplinesti obiectivele. Chiar daca nu ai o problema clinica sau simptome care ar conduce la probleme psihologice, psihologul te poate ajuta sa inveti mai multe despre tine, despre ceilalti si cum iti poti trai viata in asa fel incat sa ai parte de satisfactie personala.

Dezvoltarea personala inseamna sa iti indeplinesti potentialul si sa devii ceea ce simti ca  esti menit sa fii. Te ajuta sa te cunosti pe tine , ceea ce e cu adevarat important pentru tine, sa-ti apreciezi caliatile si punctele tale forte, sa iti dezvolti talentul si potentialul, sa iti imbunatatesti calitatea vietii, sa iti realizezi visele si aspiratiile, sa iti confirmi ca valoarea ta ca persoana e determinata de modul tau unic si minunat de a fi ( nu e determinata de cum arati, ce ai sau “succesul” pe care il ai in viata). Dezvoltarea personala nu inseamna sa te transformi si sa te schimbi radical!

Fiecare dintre noi suntem ca florile dintr-o gradina – crestem si ne dezvoltam in modul nostru unic, fiecare dintre noi isi are locul sau special si impreuna oferim vietii diversitate si bogatii deosebite. La fel cum florile uneori se opresc din crestere, isi pierd frunzele sau florile, si noi ne putem pierde motivatia, entuziasmul, scopurile si ne gandim ca viata ne poate oferi mai mult. Sunt momente cand avem nevoie sa ne oprim, sa ne odihnim, sa ne pregatim pentru o noua etapa din viata noastra, sa ne cream oportunitati pentru a ne dezvolta in continuare.

La nivel individual, optimizarea si dezvoltarea personala poate include urmatoarele:

 • Te cunosti mai bine pe tine si pe ceilalti;
 • Iti identifici si iti pui in valoare talentele si punctele tale forte;
 • Iti identifici si scazi valoarea punctelor tale mai putin bune;
 • Iti cresti calitatea vietii sau sa iti schimbi stilul de viata;
 • Iti imbunatatesti cunostintele si abilitatile sociale;
 • Inveti cum sa comunici mai eficient cu ceilalti;
 • Iti imbunatatesti starea de sanatate;
 • Inveti cum sa ai mai multa incredere in tine si in fortele tale;
 • Iti indeplinesti aspiratiile personale;
 • Iti definesti si sa realizezi planurile tale;
 • Inveti cum sa te relaxezi si sa faci fata stresului;
 • Gasesti solutii la problemele din viata de zi cu zi sau pentru situatii speciale (o scoala noua, schimbarea locului de munca sau domiciliului, conflict cu un prieten, iubit/a, sot/sotie, copil, probleme financiare etc.;
 • Afli cum ai putea sa gestionezi mai bine timpul – in asa fel incat sa realizezi tot ceea ce iti propui;
 • Inveti noi metode de a-ti recunoaste si controla emotiile, gandurile si comportamentele;
 • Iti gasesti sau regaseti motivatia si dorinta de a continua in realizarea unui vis, unui obiectiv;
 • Inveti cum sa iti dezvolti cariera sau cum sa gasesti cel mai bun echilibru intre viata personala si cea profesionala etc.

Cu totii avem atat calitati si aptitudini (priceperi), cat si defecte sau puncte mai slabe si uneori ne este greu sa le folosim intr-un mod cat mai util si mai benefic pentru a ne indeplini dorintele si obiectivele din viata. Impreuna cu un psiholog sau consilier psihologic putem sa ne cunoastem mai bine, sa ne cunoastem atat plusurile, cat si minusurile, invatam cum sa gandim si sa actionam pentru a ne folosi resursele personale la maxim si sa obtinem cele mai bune rezultate ( in viata personala, in cea academica sau profesionala, in relatiile cu ceilalti, in societate).

Dezvoltarea si optimizarea personala poate avea loc atat individual, cat si in grup (grupuri de 6-10 persoane) si se adreseaza copiilor, adolescentilor, tinerilor, adultilor si  varstnicilor. Pot opta pentru o astfel de consiliere chiar si cuplurile sau familiile care doresc sa-si imbunatateasca relatiile si comunicarea (vezi si psihoterapie de cuplu si familie).

Sedintele de optimizare si dezvoltare personala se pot realiza in cadrul cabinetului psihologic sau apeland la consiliere psihologica online.

 Psiholog si Psihoterapeut Cluj Ana Moldovan

 

Psiholog Cluj
Str. Eroilor Nr. 34 Cluj NapocaRO400129 Romania 
 • 0748572834