Program Psihologic de Slabire si Dieta

Psiholog Cluj Ana Moldovan
Invata cum sa castigi lupta cu kilogramele si sa mentii un stil de viata sanatos.

Psiholog Cluj – Dieta sau un stil de viata sanatos?

 

Esti mereu la dieta ? Iti doresti sa slabesti? Ai incercat sa tii dieta de mai multe ori dar nu ai reusit sa slabesti? Sau, dimpotriva, ai slabit dar te-ai ingrasat iar? Crezi ca dieta nu e pentru tine si ca nu vei reusi niciodata sa arati asa cum iti doresti? Consideri ca a tine dieta e prea dificil si nu reuseti pentru ca nu ai “vointa” sau autocontrol?

Majoritatea persoanelor care slabesc nu reusesc sa-si mentina greutatea.1/3 se ingrasa mai mult decat inainte de dieta

Majoritatea dietelor se focalizeaza doar pe ce si cat mananci si pe cate exercitii faci, DAR nu te invata cum sa schimbi obiceiurile si atitudinile daunatoare fata de corpul tau, fata de dieta si de exercitii. Majoritatea programelor de slabit te invata sa iti schimbi obiceiurile tale de viata care te impiedica sa slabesti, DAR nu se adreseaza si cauzelor acestor obiceiuri (emotiile si gandurile tale). NU te invata cum sa iti schimbi stilul de viata pe termen lung.

Acest program psihologic pentru slabire te invata cum sa inlocuiesti obiceiurile mai putin bune cu noi comportamente pozitive si sanatoase si cum sa gestionezi eficient  emotiile si stresul care iti dauneaza starii tale de bine.  Programul te invata, pas cu pas, cum sa folosesti strategii psihologice  utile in dieta, in programul de slabit si in mentinerea unui stil de viata sanatos pe termen lung.

Dieta si slabitul sunt procese dificile care necesita mult efort, timp si energie.   De cele mai multe ori, atunci ne hotaram sa urmam o dieta (indiferent de motive – medicale sau estetice), ne confruntam cu posibile bariere sau efecte  carora nu stim sa le facem fata:

 • Ne simtim obositi, fara energie;
 • Devenim obsedati de mancare, de ce avem voie si ce nu avem voie sa mancam, de numaratul caloriilor;
 • Ne simtim deprivati si defavorizati, discriminate (nu putem manca la fl ca celelalte personae);
 • Nu suntem satisfacuti de propriul corp;
 • Ne invinovatim si ne criticam daca ne abatem de la planul dietei;
 • Scade stima de sine;
 • Efectul yo-yo (ciclul slabit-ingrasat).

Consilierea psihologica specifica te poate ajuta sa slabesti prin:

 • Oferirea de ajutor in controlul dietei;
 • Oferirea de ajutor pentru a creste motivatia pentru exercitiile fizice;
 • Te invata cum sa gestionezi situatia atunci cand te abati de la dieta;
 • Te invata cum sa iti mentii greutatea pe termen lung;
 • Te ajuta sa gestionezi emotiile puternice si stresul ( cauza majora a esecurilor atunci cand tii dieta);
 • Te invata cum sa faci fata poftelor, senzatiei de foame si tentatiilor de a manca;
 • Imbunatateste stima de sine si imaginea propriului corp;
 • Te ajuta sa iti stabilesti obiective pentru slabire si pentru mentinerea greutatii.

Dupa terminarea programului psihologic pentru slabit vei sti cum sa tii dieta. Te vei bucura de toate beneficiile datorate slabitului: mai multa energie, mai multa incredere, imbunatatirea starii de sanatate, stima de sine ridicata, hainele vor avea o marime mai mica. Insa programul nu se incheie aici. Vei invata care e cel mai bun moment (cea mai optima greutate) cand ar fi bine sa te opresti si sa iti mentii greutatea obtinuta pentru tot restul vietii. Mentinerea greutatii este foarte importanta in procesul de control al greutatii. Dupa ce slabim si ajungem la greutatea pe care ne-am dorit-o, ne confruntam cu o serie de factori care pot facilita reacumularea kilogramelor ( ne plictisim de meniul alimentar restrictinat, scade motivatia, scade rata metabolismului, ne simtim atat de bine incat nu mai suntem atenti la planul alimentar etc.). In aceasta faza finala a programului nu vom discuta recomandarile clasice ale dietelor despre cum sa revenim la o “viata normala” sau la un “regim alimentar normal”, ci vom dicuta si vom invata strategii de mentinere pe termen lung (legate de obiceiurile alimentare, auto-monitorizare si motivare, activitatea fizica).

Acest program se poate realiza si in varianta online.

Psiholog si Psihoterapeut Cluj – Ana Moldovan


Psiholog Cluj
Str. Eroilor Nr. 34 Cluj NapocaRO400129 Romania 
 • 0748572834