Psihoterapie Online

Psiholog Cluj: Ana Moldovan
Psihoterapia online e utila si eficienta pentru probleme emotionale si de relationare, pentru probleme de natura psihica usoare, pentru preventie, educatie si promovare a sanatatii, pentru evaluarea clinica si psihodiagnostic.

Psihoterapeut – Psiholog online

 

Terapia online (sau terapia prin internet) e o noua modalitate prin care psihologul ofera sprijin si ajutor persoanelor prin intermediul video-conferintei (Skype)

Aceasta nu este neaparat un substitut al psihoterapiei clasice, insa este o alternativa eficienta si utila in situatiile in care nu e posibila vizita la cabinetul psihologic. Este eficienta, asigura confidentialitatea, iar pentru unele persoane e singura modalitate de a primi ajutor din partea unui psiholog sau psihoterapeut. Sedintele de terapie sunt la fel ca cele clasice (fata-in-fata), ne vedem reciproc cu ajutorul camerei web si ne auzim prin intermediul castilor/boxelor si microfoanelor. Psihologul va realiza aceste sedinte in timpul programului sau la cabinet (in cadrul cabinetului), asigurand astfel confidentialitatea si siguranta procesului terapeutic. Pentru a avea rezultate cat mai bune, se recomanda ca persoana care solicita psihoterapia online sa detina o conexiune la internet si sa isi organizeze programul si spatiul din care va participa la sedinte (mediul sa fie unul in care se simte in siguranta si poate vorbi deschis despre problemele personale, telefonul va fi inchis, sa nu existe posibilitatea de a fi intrerupt de alte persoane sau evenimente).

Poti beneficia de consiliere psihologica sau psihoterapie online daca esti intr-una din urmatoarele situatii:

  • Nu ai acces la consiliere psihologica sau psihoterapie in localitatea in care locuiesti;
  • E dificil sa gasesti un psihoterapeut in localitatea in care locuiesti;
  • Timpul sau serviciul nu iti permit sa ajungi la cabinetul psihologic (spre exemplu, calatoresti mult, ai fost relocat la locul de munca);
  • Esti plecat din tara;
  • Ai dificultati fizice care nu iti permit sa pleci de acasa;
  • Te simti inconfortabil sa soliciti ajutorul intr-o intalnire fata-in-fata cu un psihoterapeut;
  • Ai inceput sedintele de psihoterapie in varianta clasica (in cabinetul psihologic) dar nu le mai poti continua din diverse motive, etc.

Psihoterapia online e utila si eficienta  pentru probleme emotionale si de relationare, pentru probleme de natura psihica usoare (anxietate, fobie sociala, panica – Ce Este Panica?Psihologia Panicii , depresie), pentru preventie, educatie si promovare a sanatatii, pentru evaluarea clinica si psihodiagnostic. Studiile arata psihoterapia prin internet are rezultate bune daca sunt aplicate tehnici de interventie adecvate si daca se stabileste alianta sau relatia terapeutica (dintre pacient si psihoterapeut).Deasemenea poate fi recomandata in combinatie cu tratamentul clasic in cazul problemelor si tulburarilor clinice.

Daca doresti si consideri ca psihoterapia online e cea mai buna alegere pentru tine, foloseste formularul de contact sau suna pentru a face o programare.

Psiholog si Psihoterapeut Cluj Ana Moldovan

Psiholog Cluj
Str. Eroilor Nr. 34 Cluj NapocaRO400129 Romania 
 • 0748572834